Nieuw Eengemaakt Bibliotheeksysteem (EBS)

Samen met 27 andere Limburgse bibliotheken schakelt de bibliotheek Borgloon in de week van 25 maart 2019 over van het Provinciale Bibliotheeksysteem, naar het het Eengemaakt Bibliotheeksysteem.

Wat betekent deze overgang concreet voor onze leners?

Van het nieuwe bibliotheeksysteem zal je als bezoeker weinig merken, aan de zelfbedieningsbalies en betaalautomaat wijzigt er niets. Hou er wel rekening mee dat de wachttijden aan de infobalie mogelijk iets langer zijn, omdat onze bibliotheekmedewerkers het nieuwe systeem zelf nog in de vingers moeten krijgen. Wij vangen dit op door extra personeel in te zetten tijdens de eerste weken na de heropening.

Een nieuw gebruikersreglement

Vanaf 26 maart 2019 maakt de bibliotheek Borgloon deel uit van het Eengemaakt Bibliotheeksysteem (EBS). Over een periode van drie jaar worden alle Vlaamse openbare bibliotheken aangesloten op het EBS. Bij de overgang van het Provinciaal Bibliotheeksysteem naar het Eengemaakt Bibliotheeksysteem hoort een nieuw (aangepast) reglement.

De belangrijkste wijzigingen:

• In totaal kan je maximum 20 stuks lenen, ongeacht de aard van het werk.
  • De uitleentermijn voor alle materialen bedraagt 4 weken (i.p.v. 3 weken).
  • Je kan je uitgeleende materialen één keer verlengen met een periode van 4 weken (indien het materiaal niet gereserveerd is door een andere lener).
  • Voor een reservering betaal je 1 euro per stuk.
  • De aanmaningsprocedure wordt strenger indien je de materialen niet tijdig terugbezorgt of verlengt en indien je openstaande schulden niet binnen een bepaalde termijn betaalt.
  • Wij werken samen met andere Limburgse bibliotheken binnen het EBS. Ben je lid van de bibliotheek Borgloon, dan geldt je lidkaart eveneens in al deze bibliotheken. De lijst van de deelnemende bibliotheken is na de opstart te raadplegen via de website. Het lidgeld blijft behouden op 5 euro per jaar voor leners vanaf 18 jaar. Tot 17 jaar blijft het lidmaatschap gratis.
  • De faciliteiten voor leerkrachten (OLE-kaart) wijzigen. Leerkrachten ontvangen hierover de nodige info aan de balie tijdens hun volgende bezoek.

Het nieuwe gebruikersreglement gaat in vanaf 26 maart 2019. Een afschrift hiervan is verkrijgbaar in de bibliotheek of te raadplegen op onze website.