Bib levert aan huis voor 80-plussers en minder mobielen uit Borgloon

De bibliotheek start met een gloednieuwe service voor 80-plussers en minder mobiele personen die in Borgloon wonen. Nu corona nog steeds zwaar om zich heen slaat, is het voor deze doelgroepen immers extra moeilijk om een bezoek te brengen aan de bib. Dit terwijl lezen in deze vreemde tijden net een manier kan zijn om je gedachten te verzetten. Daarom starten we met de dienst "Bib aan Huis". Jij bezorgt ons jouw wensen en wij brengen de boeken, cd's, dvd's of tijdschriften dan persoonlijk tot bij jou!

Bib aan huis ouderen

Voor wie?

Voor alle inwoners van Borgloon die 80+ of (tijdelijk) minder mobiel zijn en die moeilijk zelf naar de bibliotheek kunnen komen. Het is niet noodzakelijk om reeds lid te zijn van de bib.

Hoe kan ik een pakket bestellen?

Wanneer je voor de eerste keer een pakketje aan huis wil bestellen, neem je telefonisch contact met ons via tel. 012 74 27 39. In dit eerste gesprek bekijken we samen met jou welke interesses je hebt. Wat lees je graag? Welke boeken zou je graag thuis ontvangen? Gaat je voorkeur eerder naar grootletter- of luisterboeken? Zelfs cd's, dvd's, tijdschriften en anderstalige boeken kan je uitlenen.

Indien je over een internetverbinding beschikt, kan je eventueel eerst even een kijkje nemen in onze catalogus via https://borgloon.bibliotheek.be. Hier kan je zien welke materialen in onze collectie zitten.

Op basis van ons eerste gesprek en jouw interesses maken wij een pakketje met maximum 10 materialen voor jou klaar.

Kostprijs?

Deze dienstverlening is gratis voor leners van onze bibliotheek. Een lidmaatschap kost € 5,00 voor 12 maanden.

Kan ik van deze service gebruikmaken als ik nog geen lid ben?

Ja, dat kan. Wanneer je nog geen lid bent van de bibliotheek, bezorg je ons tijdens je aanvraag jouw gegevens (naam, adresgegevens, telefoonnummer,...). Wij maken dan voor jou een lidmaatschap aan in onze bib.

Wanneer we jouw eerste pakketje komen afleveren, stoppen we jouw persoonlijke bibliotheekpasje mee in het pakket. Het betalen van het lidgeld kan bij aflevering van het eerste pakketje (enkel cash, gepast betalen).

Hoe verloopt de aflevering van het pakket?

Als we jouw pakketje hebben samengesteld, nemen we telefonisch contact met je op om samen een tijdstip af te spreken waarop we het pakketje bij jouw thuis kunnen komen afleveren. Tijdens het afleveren dragen we steeds een mondmasker. We plaatsen het pakketje aan de voordeur, bellen aan en wachten op een veilige afstand tot het pakketje wordt binnengenomen.

Let wel, we leveren enkel pakketjes binnen de gemeente Borgloon.

Hoe lang mag ik het pakketje houden en hoe bezorg ik de materialen terug?

De uitleentermijn van het pakketje bedraagt vier weken. In de laatste week van de uitleenperiode nemen wij telefonisch contact met jou op om te vragen hoe de materialen je bevallen zijn en of je deze opnieuw wenst in te leveren of nog wat langer wenst te houden.

Indien je klaar bent met de materialen, spreken we samen met jou een moment af waarop we het pakketje opnieuw komen ophalen bij jouw thuis. We bespreken dan ook ineens of je een nieuw pakketje wenst en welk soort materialen je graag wil. Het nieuwe pakketje brengen we dan mee wanneer we het oude pakketje komen ophalen.

Indien je na de eerste uitleenperiode van vier weken de materialen nog wat langer wenst te houden, verlengen wij ze opnieuw voor een periode van vier weken. In de laatste week van deze tweede periode nemen we opnieuw contact met jou om af te spreken wanneer we het pakket kunnen komen ophalen bij jouw thuis en om af te toetsen of je in de plaats een nieuw pakket wenst.

Meer info?

Wens je meer info of wil je graag gebruikmaken van de gloednieuwe dienst "Bib aan Huis"? Neem dan contact met de bibliotheek via tel. 012 74 27 39 of via bibliotheek@borgloon.be