Afhaalservice blijft beschikbaar na heropening bib

De afgelopen maanden hebben we tijdens de sluitingsdagen omwille van de coronacrisis een alternatieve dienstverlening in het leven geroepen: de afhaalservice. Dankzij dit afhaalsysteem konden we jullie toch blijven voorzien van leuke boeken, spannende films, mooie muziek en onze nieuwe games. Ook na de heropening van de bib op dinsdag 2 juni blijft de afhaalservice beschikbaar. Op die manier kan je tijdens de sluitingsuren van de bib op afspraak een aangevraagd pakket afhalen zonder in contact te komen met andere personen. Hieronder lees je hoe het werkt.

Hoe werkt de afhaalservice?

Stap 1: Materialen vooraf bestellen

• Kijk in de online catalogus van de bib of de gewenste materialen aanwezig zijn.

Tip: maak gebruik van Bieblo - de online tool die leessuggesties voorstelt voor jonge lezers tot 11 jaar. Aan de hand van enkele gekozen thema's worden aanwezige titels uit onze collectie voorgesteld. Klik hier om het zelf uit te proberen!

• Maak een lijstje van de aanwezige materialen die je zou willen lezen, bekijken of beluisteren. Noteer de titel en vermeld de materiaalsoort (boek, dvd, cd of game);

• Stel je lijstje in volgorde van je verlangvoorkeuren op. Vermeld de titels die je het liefst wil bovenaan;

• Bezorg je lijstje aan de bib via het mailadres bibliotheek@borgloon.be of maak een papieren lijstje dat je in onze brievenbus steekt. Opgelet, je kan geen boekenpakket reserveren via 'Mijn Bibliotheek';

• Vergeet je lidnummer (nummer van je lidkaart) of je rijksregisternummer (indien je lidmaatschap gekoppeld is aan je identiteitskaart) niet te vermelden, alsook je volledige naam, adres en telefoonnummer;

• Je kan gelijktijdig bestellingen plaatsen voor meerdere personen (partner, kinderen, ouders, buren,...). Telkens de gewenste titels vermelden, het rijksregister- of lidnummer, de naam en de contactgegevens van de lener.

Stap 2: Samenstellen pakket

• De bestellingen worden chronologisch volgens ontvangst verwerkt;

• In totaal kunnen er 10 titels per kaart ontleend worden;

• Er wordt in de mate van het mogelijke rekening gehouden met de volgorde van je voorkeuren.

Tip: noteer altijd meer dan 10 titels. Er kunnen tussentijds immers al titels ontleend zijn;

• De verzamelde titels worden onmiddellijk in uitleen geplaatst. De uitleentermijn bedraagt 4 weken en kan éénmaal verlengd worden met 4 weken;

• Verlengen kan op vraag via mail of online via 'Mijn Bibliotheek'.

Stap 3: Afhalen pakket

• De bibliotheekmedewerker neemt telefonisch contact met je op om een tijdstip af te spreken waarop de materialen kunnen worden afgehaald. Dit moment zal tijdens de sluitingsuren van de bib zijn, zodat je niet in contact hoeft te komen met andere personen wanneer je het pakket komt afhalen.

• De afhalingen worden gespreid zodat er nooit twee op hetzelfde moment plaatsvinden;

• Jouw pakket wordt samen met de uitleenbon in de inkomhal van de bibliotheek klaargezet op het afgesproken tijdstip. De voordeur zal opengesloten zijn, zodat je jouw pakket zelf kan ophalen in de inkomhal zonder dat je hiervoor in contact komt met de bibmedewerkers.

Nog geen lid van de bib?

• Ben je nog geen lid van de bib en wil je toch graag gebruik maken van deze afhaalservice? Dat kan! Vermeld dit dan wel duidelijk in je mail of briefje;

• Noteer de volgende gegevens van het nieuwe lid zodat een lidmaatschap in het bibliotheeksysteem aangemaakt kan worden: naam en voornaam zoals vermeld op je identiteitskaart, adres, telefoon/gsm-nummer, mailadres, geboortedatum en rijksregisternummer;

• Je kan het lidgeld aan de betaalautomaat in de bib komen betalen wanneer je je pakketje komt afhalen.

Heb je nog vragen over de dienstverlening van de bib na de heropening op 2 juni? Klik dan hier om een kijkje te nemen op onze pagina met de meest gestelde vragen.