Bib aan huis ouderen

Bib levert aan huis voor 80-plussers en minder mobielen uit Borgloon

De bibliotheek start met een gloednieuwe service voor 80-plussers en minder mobiele personen die in Borgloon wonen. Nu corona nog steeds zwaar om zich heen slaat, is het voor deze doelgroepen immers extra moeilijk om een bezoek te brengen aan de …

Lees verder

Ben je leerkracht en woon je in Borgloon? Dan kan je vanaf nu je Lerarenkaart 2021 van Klasse komen afhalen in de bibliotheek.

Lees verder

Vanaf nu kan je via de bib gratis e-boeken lezen op een eigen toestel naar keuze. Meld je aan met je Mijn Bibliotheek-profiel op het cloudLibrary-platform om het aanbod te ontdekken en meteen je eerste e-boeken te lenen.

Lees verder

Dienstverlening en maatregelen in de bib ten tijde van corona

De bibliotheek opende op dinsdag 2 juni voorzichtig de deuren met een basisdienstverlening en tijdelijk aangepaste openingsuren. Hieronder bieden we je een antwoord op de meest gestelde vragen in verband met de heropening, de dienstverlening in coronatijden en de coronamaatregelen die je dient te volgen tijdens een bibbezoek.

Lees verder

Afhaalservice blijft beschikbaar na heropening bib

De afgelopen maanden hebben we tijdens de sluitingsdagen omwille van de coronacrisis een alternatieve dienstverlening in het leven geroepen: de afhaalservice. Dankzij dit afhaalsysteem konden we jullie toch blijven voorzien van leuke boeken, spannende films, mooie muziek en onze nieuwe games. Ook na de heropening van de bib op dinsdag 2 juni blijft de afhaalservice beschikbaar. Op die manier kan je tijdens de sluitingsuren van de bib op afspraak een aangevraagd pakket afhalen zonder in contact te komen met andere personen. Hieronder lees je hoe het werkt.

Lees verder

Nieuw: boekentips voor jeugd met Bieblo

Zoek je een leuk jeugdboek in onze bib, maar weet je niet goed wat kiezen omdat er zoveel keuze is? Probeer Bieblo eens! Bieblo helpt kinderen tussen 6 en 11 jaar om boeken te zoeken die ze leuk vinden. Je kiest je favoriete onderwerpen en krijgt boekentips die in de bib beschikbaar zijn. Het werkt als volgt:

Lees verder

Nieuw Eengemaakt Bibliotheeksysteem (EBS)

Samen met 27 andere Limburgse bibliotheken schakelt de bibliotheek Borgloon in de week van 25 maart 2019 over van het Provinciale Bibliotheeksysteem, naar het het Eengemaakt Bibliotheeksysteem.

Lees verder