De Lerarenkaarten 2022 van Klasse zijn in de bib toegekomen! Ben je leerkracht en woon je in Borgloon? Dan kan je jouw gloednieuwe Lerarenkaart bij ons komen ophalen. Ze blijven beschikbaar tot en met 10 juli 2022.

Lees verder

Tijdens de koude winterperiode brengt de bib wat extra warmte bij je naar binnen met de digitale kinderboeken van Fundels. Lees, speel en leer samen met je kind. Schermpjestijd wordt Fundelstijd, met de tablet in de zetel of in de auto. Fundels l…

Lees verder
Bib aan huis ouderen

Bib levert aan huis voor 80-plussers en minder mobielen uit Borgloon

De bibliotheek start met een gloednieuwe service voor 80-plussers en minder mobiele personen die in Borgloon wonen. Nu corona nog steeds zwaar om zich heen slaat, is het voor deze doelgroepen immers extra moeilijk om een bezoek te brengen aan de bib. Dit terwijl lezen in deze vreemde tijden net een manier kan zijn om je gedachten te verzetten. Daarom starten we met de dienst "Bib aan Huis". Jij bezorgt ons jouw wensen en wij brengen de boeken, cd's, dvd's of tijdschriften dan persoonlijk tot bij jou!

Lees verder
Lees nu e-boeken bij je thuis via de bib.

Leen van thuis uit e-boeken bij de bib

Vanaf nu kan je via de bib gratis e-boeken lezen op een eigen toestel naar keuze. Meld je aan met je Mijn Bibliotheek-profiel op het cloudLibrary-platform om het aanbod te ontdekken en meteen je eerste e-boeken te lenen.

Lees verder

Dienstverlening en maatregelen in de bib ten tijde van corona

Het Overlegcomité besliste om vanaf 29 oktober de mondmaskerplicht in o.a. bibliotheken opnieuw in te voeren in de strijd tegen COVID-19. Voor de rest blijft de dienstverlening van de bib op een normale manier verlopen. Hieronder sommen we de belangrijkste beperkingen en maatregelen nog even op.

Lees verder

Afhaalservice blijft beschikbaar na heropening bib

De afgelopen maanden hebben we tijdens de sluitingsdagen omwille van de coronacrisis een alternatieve dienstverlening in het leven geroepen: de afhaalservice. Dankzij dit afhaalsysteem konden we jullie toch blijven voorzien van leuke boeken, spannende films, mooie muziek en onze nieuwe games. Ook na de heropening van de bib op dinsdag 2 juni blijft de afhaalservice beschikbaar. Op die manier kan je tijdens de sluitingsuren van de bib op afspraak een aangevraagd pakket afhalen zonder in contact te komen met andere personen. Hieronder lees je hoe het werkt.

Lees verder